,

House of Hoops Rotterdam

 

Hij is open!
Op Goede Vrijdag 22 april was het dan zover: na London, Parijs, Barcelona en Los Angeles openden Footlocker en Nike ook in Rotterdam de waanzinnige conceptstore House of Hoops. Het is geen aparte entree geworden, maar de House of Hoops is meer een Room of Hoops in de bestaande Foot Locker vestiging aan de Lijnbaan 75 op de 1e verdieping. Het is dus een boetiek in een Foot Locker maar met vele malen meer cachet dan de bekende grote hal met metalen rekken en schoenenwanden.

Het interieur bevat veel hout en oogt daardoor een stuk stijlvoller. De collecties van Nike Basketball en dan met name die van Lebron, Kobe en Jordan Brand komen goed tot hun recht. De hele shop ademt basketbal en doet on-Nederlands aan, on-Nederlands goed. Eindelijk zijn deze producten in Nederland gewoon over de counter verkrijgbaar!

In de collectie bevonden zich gisteren onder amdere de Air Uptempo en de Air Foamposite 1 Pewter, voor ons land tot voor kort toch geen alledaagse schoenen.. Naast uiteraard de Kobes, Lebrons en een paar J’s (o.a. Bordeaux) is het een walhalla voor basketbaltshirts!

“Wat te doen voor de opening?” zal de Nike/Footlocker marketing afdeling ongetwijfeld hebben gedacht. Ze kwamen met een 3 on 3 straattoernooi. Dit hebben we natuurlijk door de jaren al diverse keren gezien van diverse sponsoren en merken, maar dit toernooi was echter zowaar echt leuk: goede muziek, strakke organisatie (met Fit als host,) heerlijk weer en een behoorlijk niveau qua basketbal skills. De optredens van Jayh, Gers Pardoel en Winne heb ik helaas gemist maar het was leuk gedaan en goed verzorgd.

De winnaar kreeg naast een shitload aan Nike stuff ook een basketbal clinic van niemand minder dan Francisco Elson. Iedere deelnemer kreeg een House of Hoops t-shirt en een minibasketball.